Qui som?

Què és l’Associació de Veïns/es Progressistes de Valldoreix (AVP VDX)Som un grup de persones d’esquerres i progressistes, que estimem Valldoreix, que ens agrada fer poble i que hem trobat en l’associació una plataforma per aportar i posar en comú propostes de millora.

La majoria vivim aquí des de fa molts anys, quan la nostra vila era una plàcida zona d’estiueig, amb bona relació de veïnatge malgrat la dispersió de les cases. El creixement urbanístic, l’augment de població i el canvi de concepte de lloc d’estiueig al d’habitatge permanent, podria fer oblidar uns valors que són el nostre sediment cultural i emocional.

Aquesta associació ha treballat amb el govern local, quan la Candidatura de Progrés i Catalanista va guanyar les eleccions i quan la Candidatura ha estat a l'oposició li ha donat suport.

Organitzem diversos actes lligats amb el nostre entorn, per afavorir l’esperit crític i fomentar la discussió, com la Festa de l'Arbre quan arriba la primavera, la Paella Popular, pels volts del 14 d'abril, per celebrar l'aniversari de la proclamació de la República, la Sardinada per la Festa Major i d'altres.

Com totes les associacions, la nostra està inscrita en el Registre General d’Associacions. S’estructura amb una presidència, una secretaria i  una tresoreria, a banda dels grups de treball i de comissions. També es publica periòdicament una revista de petit format, MésVDX, que es reparteix per totes les cases de Valldoreix, les despeses de la qual es cobreix amb les quotes dels associats.

Quan arriba l’època d’eleccions, la tasca fonamental esdevé l’ajut per a la nostra candidatura, i és llavors quan tothom ha de buscar la màxima disponibilitat i deixar aflorar les habilitats personals.

Ens reunim habitualment cada tercer dimecres de mes, a les 19,30 h., a la sala del Nou Espai Cultural.