dimecres, 2 de juliol del 2014

XERRADA SOBRE GPS, SMARTPHONES I EXCURSIONS

El passat dia 27 de juny de 2013 i a la Sala del Casal de Cultura de Valldoreix, va tenir lloc la xerrada sobre el GPS, Smartphones i excursions a càrrec d'En Rafel Serra i Fuster.

Es va desenvolupar el concepte de sistemes de coordenades geogràfiques i els seus elements de referència, eix de rotació, pla equatorial, l'el·lipsoide i el geoide. I del perquè hi ha tants sistemes de coordenades diferents.

Pel que fa a mapes es va parlar de la projecció transversal de Mercator i de la quadrícula UTM usada pel GPS. 

A continuació es va explicar en què consisteix i com funciona el sistema GPS: satel·lits, estacions de controls i aparells d'usuari així com la geometria associada als càlculs. Es va fer esment de l'extraordinària precisió que cal per tot plegat.

Per acabar la primera part es va fer una comparativa entre els GPS clàssics i els smarphones, per avaluar-ne els avantatges i els inconvenients de cada un. També es va comparar un smartphone i el primer PC per tenir una idea de la potència de càlcul que portem a la butxaca.


En la segona part es va fer pràctica amb el programa Orux Maps: explicar el programa, alguns elements de configuració, part de la interfície, el maneig de traces, rutes, waipoints, ubicació, etc. I com es tracten els mapes, fonts online, construcció de mapes offline a partir de fonts online.

VPV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada