divendres, 29 de gener del 2016

ANAR A REMOLC (PAM, PEM, PIM)

 En el darrer ple, la CUP- PC amb l'adhesió de la resta de partits en l’oposició vàrem presentar una moció per a que a Valldoreix ens dotem d’un pla d’equipaments municipal (PEM). Aquesta moció va ser finalment aprovada per unanimitat.

l PEM ha de ser una eina organitzativa més, encabida dins l’acció de govern i estructurada dins el pla d’actuació municipal PAM, i tal com nosaltres ho vàrem fer veure en la primera reunió al respecte.

La utilitat del PEM és organitzar a mig i llarg termini els espais necessaris per a desenvolupar els elements vinculats al conjunt d’activitats humanes d’interès públic, social i humanitari necessaris per el correcte desenvolupament de la nostre Vila.
 

 No fer ho, és restar en mans de l’especulació o de la improvisació. De posar peces a un puzle trencaclosques que no acaba encaixant. No fer ho dona fruits com tenir un pavelló d’esports gestionat per l’ajuntament de Sant Cugat, o de restar supeditats i sense capacitat de reacció davant actuacions urbanístiques imposades per “instàncies superiors” i que assumim malgrat les pèrdues econòmiques i de sobirania que suposen.

Anar a remolc és el que fins ara s'ha fet, no participant com a govern en la darrera revisió del pla director d’equipaments de Sant Cugat del 2008. No demanant en el seu ple municipal que tinguem capítol especial en la revisió del seu PEM atès que, malgrat no tinguem competències al respecte, existeixen equipaments com el CAP o el CEIP Ferran i Clua on podríem estudiar la forma d’encaixar molt més en llur gestió.

Ara per ara tenim damunt la taula reptes en la organització com el de la nova centralitat, la plaça de l’estació, l’espai del garden (al costat de la seu de l’EMD), les zones esportives, el polígon de Can Calopa, Can Monmany… on hem de saber tots de quins espais podem disposar (inventari públic), que hi podem fer i quina inversió hi pot fer falta.

La ciutadania ha de saber que el seu govern està compromès i que aquest compromís es tradueix en implicació, transparència i participació.

Pròxima parada... Pla d’Inversions Municipal. Anirem a remolc?

Ferran Margineda
Vocal de la CUP-PC a Valldoreix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada