dissabte, 1 de juny del 2013

EL PREGONER DE LA FESTA MAJOR


Sovint, per a la Festa Major del poble –perquè Valldoreix és un poble, malgrat s’entestin alguns en voler-lo fer zona residencial elitista- et posen un pregoner famós que llavors t’assabentes que és veí teu. Són persones mediàtiques que coneixes de veure al cinema, la tele, el teatre, els diaris; però que no has vist mai al Casal, a la cavalcada de reis o a l’aplec de la Salut.

Llavors, amb el micro a la mà i davant els parroquians asseguren estar orgullosos de ser valldoreixencs i estimar-se el poble d’allò més. I visca la festa!

I tan bon punt s’acaba l’esmentada festa, desapareixen del mapa i no te’ls tornes a trobar pel mercadet ni per casualitat. Hi ha excepcions, és veritat, poques, però.

M’agradaria que el pregoner de la Festa Major del meu poble, vull dir, de Valldoreix, fos una persona propera, implicada, que visqui aquí i que viure no signifiqui només dormir al Municipi.

Avui a la plaça del Casal, en motiu de la Mostra d’Entitats, era plena de gent del poble, senzilla, voluntariosa i treballadora. Són aquests, els veritables pregoners de la nostra vila. Aquests sí que poden dir que s’estimen, que viuen i que estan orgullosos de Valldoreix.

I no em feu dir noms que no acabaria mai. I vosaltres també teniu un bon grapat de noms al cap.

Rafa Usero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada