dimecres, 28 de setembre del 2016

EL CONDIS DE VALLDOREIX



 La defunció de pràcticament totes les botigues de Valldoreix -només queden la carnisseria i la peixateria de recent inauguració- és un fet. La causa no sols l'hem d'atribuir al poc recolzament de les autoritats; és que els costums del poble han canviat. L'avi o l'àvia que anava amb el carret, ara es fa acompanyar pel fill o el nét i van en cotxe. Manca la conversa i el consell del botiguer o la botiguera, però troben més varietat. És, en definitiva una relació més impersonal, més freda.

Quan el Toni, l'antic propietari del Mas Roig, va decidir jubilar-se, va buscar diferents sortides per al seu negoci. Finalment es va decidir per la proposta del Condis. Em consta que entre les condicions que es van manegar hi havia la de mantenir el personal i la de respectar el nom originari. Part del personal va seguir treballant, però el nom de Mas Roig va ser de les primers coses que van eliminar. És lloable la fal·lera de les franquícies i nous súpers per uniformitzar el nomenclàtor originari.

El Condis està tenint èxit. Hi ha dies que l'aparcament que tenen se'ls queda petit. Però no hi ha embussos importants.

A la meva memòria ve un article d'en Joan Barba al malauradament desaparegut Diari de Sant Cugat, parlant del projecte de Centralitat endegat per l'actual Consistori, que deia que “més que una obra faraònica com la Centralitat” el que necessitava Valldoreix era que s'arreglés i millorés les estructures ja existents.

Doncs bé, ja en tenim un súper que funciona i ara, el que caldria seria un altre a l'extrem oposat del poble. En un lloc on podés disposar d'un petit aparcament i no provoqués els coneguts embussos de circulació. Un establiment d'una altra cadena que no fos tan cara com la que existeix. Perquè la gent senzilla del poble també té dret a comparar preus i triar el que més li convè.

RUS
                                                          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada